Χαιρετισμός Δημάρχου Ανατολικής Μάνης Πέτρου Ν. Ανδρεάκου

Χαιρετισμός Δημάρχου Ανατολικής Μάνης Πέτρου Ν. Ανδρεάκου

Φίλες και Φίλοι, Αγαπητοί Συμπατριώτες και Συμπατριώτισσες,

Το Νοέμβριο του 2010 με την ψήφο σας, μας εμπιστευθήκατε τη διοίκηση του νεοσύστατου τότε Δήμου Ανατολικής Μάνης. Ο νέος Δήμος αποτελούσε για εμάς πρόσκληση και πρόκληση ταυτόχρονα. Τα προβλήματα ήταν πολλά και συσσωρευμένα.
Κανείς μας δε θέλει να θυμάται το Γύθειο του 2010. Σε όλους μας όμως, αρέσει το Γύθειο σήμερα.
Στα 8,5 χρόνια που πέρασαν έγιναν πολλά. Και στις 52 κοινότητες που απαρτίζουν το Δήμο, υπήρξαν μικρές ή μεγάλες παρεμβάσεις. Αποδείξαμε ότι ο τοπικισμός είναι ξένος σε εμάς.
Αναπλάσεις, φωτισμός, οδοποιία, αθλητικές υποδομές, έργα ύδρευσης, καθαριότητα.
Αυτά βελτιώνουν την καθημερινότητα του δημότη και αποτελούν τη βάση για περαιτέρω ανάπτυξη.
Επιλέξαμε να παρουσιάσουμε το έργο μας από το 2010 για να έχετε πληρέστερη εικόνα για τα πεπραγμένα των Δημοτικών Περιόδων που διανύσαμε.
Όπως όμως επισημαίναμε και τότε, τα δεδομένα έχουν αλλάξει.
Έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα δυσκολότερο και ανταγωνιστικότερο περιβάλλον.
Αυτό απαιτεί σχεδιασμό, γνώσεις, επαγγελματισμό, διοικητική εμπειρία, εξωστρέφεια, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε με επάρκεια και επιτυχία τις νέες προκλήσεις.
Τα προγράμματα είναι λιγότερα, οι χρηματοδοτήσεις πιο δύσκολες και τα έσοδα των Δήμων έχουν μειωθεί ήδη, περισσότερο από 50%, σε σχέση με το παρελθόν.
Απαιτούνται επιτακτικά αλλαγές, στο νομικό πλαίσιο που διέπει την αυτοδιοίκηση, διότι αυτό που ισχύει σήμερα κάνει την δραστηριότητα των Δημοτικών Αρχών δύσκολη και αναποτελεσματική.

Με αυτές τις συνθήκες όμως, εμείς δουλεύοντας με μεθοδικότητα, τα καταφέραμε.
Με διαπιστευτήρια λοιπόν την επιτυχημένη πορεία μας, στρατευτήκαμε πάλι και ζητάμε την ανανέωση της εμπιστοσύνης σας.
Ο Συνδυασμός αποτελείται από εκλεκτούς συμπατριώτες και συμπατριώτισσες, έμπειρους στα αυτοδιοικητικά θέματα, αλλά και νέους και νέες που με τη δική τους συμβολή ανανεώνουν την εκπροσώπηση της κοινωνίας μας στη Δημοτική Αρχή.
Και κάτι ακόμα. Πάγια αρχή μας είναι να μην ασχολούμαστε με το τί λένε οι εκάστοτε πολιτικοί μας αντίπαλοι, αλλά με το τί κάνουμε εμείς, με τη συνέπεια των λόγων μας και των έργων μας.

Λογοδοτούμε μόνο σε εσάς και από εσάς παίρνουμε την εντολή να συνεχίσουμε.

Με εκτίμηση,
Πέτρος Ανδρεάκος
Υποψήφιος Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης