Με λόγια απλά, λόγια ψυχής και με πλήθος Μανιατών στο πλάι του, ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης Πέτρος Ν. Ανδρεάκος εγκαινίασε το Εκλογικό Κέντρο Αρεόπολης

Με λόγια απλά, λόγια ψυχής και με πλήθος Μανιατών στο πλάι του, ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης Πέτρος Ν. Ανδρεάκος εγκαινίασε το Εκλογικό Κέντρο Αρεόπολης

Η καρδιά της Μάνης, η Αρεόπολη, πλημμύρισε από  εκατοντάδες χαμόγελα νίκης και ένα σαρωτικό κύμα αυτοπεποίθησης

«Απόψε εγκαινιάζουμε μια νέα σελίδα στο λαμπρό μέλλον της Μάνης… στη πόλη που γεννήθηκα… την πόλη που είναι για μένα όλη μου η ζωή…». Με λόγια απλά, λόγια ψυχής και με πλήθος Μανιατών στο πλάι του, ο Δήμαρχος Πέτρος Ν. Ανδρεάκος εγκαινίασε  το Εκλογικό Κέντρο του δημοτικού συνδυασμού «Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α» Μανιάτικος Προοδευτικός Συνδυασμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Αρεόπολη, την Ιστορική Πρωτεύουσα του Δήμου και ιδιαίτερη πατρίδα του.Στη συγκέντρωση παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι όλων των Δημοτικών Ενοτήτων και της Κοινότητας Αρεόπολης του Δήμου Ανατολικής Μάνης. Παλιοί και νέοι υποψήφιοι, που, με το χέρι στην καρδιά δηλώνουν στο πλευρό του Δημάρχου και εκ νέου υποψήφιου Πέτρου Ν. Ανδρεάκου.

«Από εδώ ξεκινήσαμε μαζί  την προσπάθεια  για την αναβάθμιση του τόπου μας. ΕΣΕΙΣ  μας δώσατε την εντολή να προχωρήσουμε και ΕΜΕΙΣ τολμήσαμε και πετύχαμε γιατί για τα μεγάλα αξίζει να τολμάς και να αγωνίζεσαι… αναλάβαμε καθήκοντα σε μια περίοδο μεγάλων αλλαγών και ανατροπών… παρά τη δύσκολη συγκυρία για την Ελλάδα, και τον τόπο μας, αντέξαμε, δημιουργήσαμε, πετύχαμε.  Κάναμε έργο σε ολόκληρο το Δήμο και βάλαμε ισχυρές βάσεις. Βάσεις που μας επιτρέπουν να ατενίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον» ανέφερε ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης, σε μια απολογιστική αλλά και προγραμματική ομιλία.

Το πρόγραμμα του Μανιάτικου Προοδευτικού Συνδυασμού φέρει πλέον γερά θεμέλια από το έργο της Δημοτικής Αρχής που αποδεικνύεται περίτρανα, καθώς η Μάνη της ανάπτυξης και της προόδου είναι πλέον πραγματικότητα, μία πραγματικότητα που εκτυλίσσεται ολοφάνερα μπροστά στους πολίτες και τους επισκέπτες του Δήμου. Ο κ. Δήμαρχος ανέλυσε τη σημασία των έργων καθαριότητας, ύδρευσης, οδοποιίας, πολιτισμού – τουρισμού, αποχετευτικών και εστίασε στη κατασκευή και λειτουργία του Κλειστού Γυμναστηρίου της Αρεόπολης «ένα υπερσύγχρονο και λειτουργικό στολίδι του αθλητισμού, πρότυπο αθλητικής εγκατάστασης», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε με υπερηφάνεια.

Για το έργο της Δημοτικής Αρχής και το νέο πρόγραμμα οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται από το έντυπο φυλλάδιο του συνδυασμού που κυκλοφόρησε και περιλαμβάνει τα πεπραγμένα εννέα ετών αλλά και από την ιστοσελίδα του συνδυασμού www.petrosandreakos.gr.  

Στη συνέχεια ο κ. Δήμαρχος υποστήριξε ότι ο σχεδιασμός για την περίοδο 2019-2023 θα βελτιώσει ακόμη περισσότερο «το χάρτη» του Δήμου με έργα ώριμα, μελετημένα, σχεδιασμένα και με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «Με ειλικρίνεια στάθηκα και στέκομαι  απέναντί σας, χωρίς ψεύτικα χαμόγελα, χωρίς ψεύτικες υποσχέσεις, αλλά με λίγα λόγια, λόγια σταράτα. Δεν θελήσαμε ποτέ να σας παραπλανήσουμε. Δεν υποσχεθήκαμε το ανέφικτο. Δεν δεσμευθήκαμε για το φανταστικό. Πατάμε όπως και εσείς γερά στη γη και ξέρουμε να χτίζουμε το αύριο με θεμέλιο τη γνώση, τη σύνεση, και τη σωστή στόχευση, το σωστό προσανατολισμό». Πρόκειται για έργα και δράσεις που αποτυπώνουν το όραμα του Δημάρχου Πέτρου Ν. Ανδρεάκου για το μέλλον μιας μεγάλης Μάνης.

Παράλληλα αναφέρθηκε ότι σύμφωνα με τον πιλοτικό δείκτη αποτελεσματικότητας των Δήμων για το έτος 2017 που δημοσίευσε το Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών «Μάρκος Δραγούμης» στα τρία βασικά πεδία: Οικονομική Διαχείριση, Διαφάνεια και Λογοδοσία, και Υπηρεσίες προς τους Δημότες, ο Δήμος Ανατολικής Μάνης κατατάσσεται έβδομος κατά σειρά, ανάμεσα σε 165 ομοειδείς Δήμους, γεγονός που αποτελεί σημαντική διάκριση και αναγνώριση των αποτελεσμάτων που έφεραν έτη συνεχών προσπαθειών αναβάθμισης.

«Είμαστε μια ομάδα ανανεωμένη, ακόμα πιο δυνατή, έτοιμη να συνεχίσει για τη νέα μεγάλη νίκη για το καλό της κοινωνίας μας. Να είστε βέβαιοι ότι θα φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης και του τόπου μας! Γιατί πάνω από όλα είμαστε Μανιάτες!», ήταν η χαρακτηριστική φράση με την οποία έκλεισε την ομιλία του ο Πέτρος Ν. Ανδρεάκος, μέσα σε παρατεταμένο χειροκρότημα.

Εδώ μπορείτε να δείτε τους υποψηφίους του συνδυασμού.

Από το Γραφείο Τύπου του Συνδυασμού «Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α» Μανιάτικος Προοδευτικός Συνδυασμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης