Η ώρα της αλήθειας και της ευθύνης

Η ώρα της αλήθειας και της ευθύνης

Αγαπητοί Συμπατριώτες και Συμπατριώτισσες,

Το αποτέλεσμα των Δημοτικών Εκλογών της 26ης Μαΐου 2019 στον Δήμο Ανατολικής Μάνης είναι πλέον γνωστό.

Σας ευχαριστούμε θερμά που μας αναδείξατε πρώτο συνδυασμό, με 20 μονάδες διαφορά από το δεύτερο.

Κατά την προεκλογική περίοδο παρατηρήσαμε τα εξής:

  • Ο Συνδυασμός του κ. Πέτρου Ανδρεάκου επικεντρώθηκε στην προβολή του έργου της Δημοτικής Αρχής, εκθέτοντας αναλυτικά τον απολογισμό του και μάλιστα από το 2011, δίνοντας στους πολίτες μια πλήρη εικόνα των πεπραγμένων του. Εξέθεσε ακόμη τον, κατά κοινή ομολογία, εντυπωσιακό προγραμματισμό της Δημοτικής Αρχής για τη νέα Δημοτική θητεία.
    Στην επικοινωνία του μαζί σας, επικεντρώθηκε στο έργο που έχει παραχθεί και σε αυτό που έρχεται και πολύ μικρές αναφορές έκανε στον πόλεμο που δέχεται από όλους τους αντίπαλους συνδυασμούς.
  • Ο κ. Κυριάκος Μιχαλολιάκος προσπάθησε να ομαδοποιήσει και να εκφράσει την όποια αντίθεση για οποιοδήποτε λόγο υπήρχε εναντίον του Πέτρου Ανδρεάκου και της Δημοτικής Αρχής. Παρουσίασε ένα αόριστο, δήθεν, πρόγραμμα που σε πολλά σημεία λόγω ιδιαίτερης άγνοιας αυτών που το έγραφαν, ήταν ανεφάρμοστο (π.χ. μαρίνα Γυθείου). Αναγόρευσε στον προεκλογικό του λόγο ως κύριο σημείο αντιπαράθεσης το θέμα των αιολικών πάρκων, ποντάροντας στο φόβο ενός μέρους της κοινωνίας για κάθε τι καινούργιο και στον υποτιθέμενο αυταρχισμό της Δημοτικής Αρχής. Απέφυγε δε επιμελώς να αναφερθεί στην πλήρως αποτυχημένη θητεία του ως Δήμαρχος του τότε Δήμου Ανατολικής Μάνης την περίοδο 2006-2010.
  • Ο κ. Τζανέτος Φιλιππάκος στην αρχή της προεκλογικής εκστρατείας του είχε ένα διαφορετικό πολιτικό λόγο. Μίλησε για ενότητα και προέβαλε το ενδιαφέρον του και την αγάπη του προς τον τόπο. Παρουσίασε ένα πρόγραμμα που λαμβάνοντας υπόψιν ως ελαφρυντικό ότι πρώτη φορά διεκδικούσε τη Δημαρχία, είχε κάποιες ενδιαφέρουσες προτάσεις.
    Στην πορεία όμως, προφανώς κάτω από πίεση συνεργατών του και απευθυνόμενος όπως και οι υπόλοιποι δύο Συνδυασμοί, πλην του συνδυασμού του κ. Αναστασάκου, σε ένα κοινό που είχε ντοπαριστεί κατά της Δημοτικής Αρχής του Πέτρου Ανδρεάκου, ο λόγος του άλλαξε.

Προκειμένου να διεκδικήσει την β’ θέση διολίσθησε στον αντίστοιχο λόγο του κ. Μιχαλολιάκου.
Κατέλαβε τελικά την τρίτη θέση στην προτίμηση των πολιτών.
Η Συμφωνία για συμπόρευση του με τον κ. Μιχαλολιάκο στον Β’ γύρο των εκλογών όμως ακυρώνει το όλο εγχείρημα του και την εικόνα που θέλησε να προβάλλει στην αρχή της Προεκλογικής Εκστρατείας.
Ταυτιζόμενος με τον κ. Μιχαλολιάκο αδικεί τον εαυτό του, τους ανθρώπους που συμπορεύτηκαν μαζί του και τους ανθρώπους που τον ψήφισαν.
Πέραν του γεγονότος ότι η Συμφωνία αυτή είναι ευκαιριακή και έγινε με αποκλειστικό σκοπό την «διαδοχή της καρέκλας», είναι και θνησιγενής, διότι οι δύο επικεφαλής είναι ασύμβατοι μεταξύ τους και δεν έχουν κοινά σημεία.
Στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο, ο κ. Φιλιππάκος και οι Δημοτικοί του Σύμβουλοι θα είχαν τις προϋποθέσεις να έχουν ένα χρήσιμο ρόλο, από όποια θέση επέλεγαν, στη θετική εξέλιξη του τόπου μας. Η ταύτισή τους όμως με τις επιδιώξεις του κ. Μιχαλολιάκου τις ακυρώνει.
Ο κ. Μιχαλολιάκος δεν έχει καμία προοπτική θετικής συμβολής.
Ούτε ξέρει, ούτε θέλει, ούτε μπορεί να παράξει οποιοδήποτε έργο.
Το πιθανότερο που θα δούμε πάλι, μετά το αποτέλεσμα του Β’ γύρου, θα είναι να επιστρέψει στην Αθήνα, αφήνοντας «ορφανούς» τους Δημοτικούς του Συμβούλους. Έτσι έκανε και το 2011, αφού και τότε οι πολίτες της Μάνης σοφά πράττοντας αρνήθηκαν να του δώσουν την ευκαιρία για μια χαμένη τετραετία. Και είχαν δίκιο. Όσο καιρό παρέμεινε ως δημοτικός σύμβουλος, δεν έκανε ποτέ καμία πρόταση για οποιοδήποτε θέμα.
Η Μάνη έχει γυρίσει οριστικά σελίδα.

Την Κυριακή 2 Ιουνίου οι πολίτες ενωμένοι, με δεδομένα τα τοπικά τους Συμβούλια και με ένα Δημοτικό Συμβούλιο που αντιπροσωπεύει όλες τις φωνές και τις συνιστώσες της κοινωνίας μας, θα εκλέξουν Δήμαρχο αυτόν που ξέρει και μπορεί, συνεργαζόμενος και ελεγχόμενος από αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο να προωθήσει τα συμφέροντα του τόπου μας, ακόμα πιο Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α.

Καλείσθε με αίσθημα ευθύνης να επιλέξετε τη Δημοτική Αρχή που εγγυάται το μέλλον του τόπου και που το έχει αποδείξει.

Μάνη, 29 Μαΐου 2019

Γραφείο Τύπου Συνδυασμού
Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α.