ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ.
Διατηρούμε το Δήμο μας καθαρό σε κάθε σημείο.

Φροντίσαμε και θα συνεχίσουμε να φροντίζουμε για

  • Συστηματική & καθημερινή αποκομιδή απορριμμάτων
  • Αποψίλωση αγριόχορτων και κλάδεμα φυτών
  • Αποκομιδή μικρών και μεγάλων αντικειμένων.
  • Συνεχή καθαρισμό των κοινόχρηστων χώρων (οδών,
    πλατειών, πεζοδρομίων, παραλιών) με χειροκίνητα
    και μηχανικά μέσα.
  • Καθαρισμό και ευπρεπισμό των 144 Κοιμητηρίων.

Δημιουργήθηκε λεπτομερής Κανονισμός Καθαριότητας και Κανονισμός Κοιμητηρίων
Με τη σωστή οργάνωση και τις οικονομίες κλίμακας που επιτύχαμε βάσει του μεγέθους του Δήμου, αυξήσαμε την ποιότητα των υπηρεσιών καθαριότητας χωρίς την επιβάρυνση των δημοτών.

Προσφέρουμε στους πολίτες ποιοτικές υπηρεσίες, ανταποδίδοντας τα τέλη τους

ΥΠΟΓΕΙΟΙ ΚΑΔΟΙ ΜΟΝΑΔΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ
Κατασκευάζουμε μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων στη θέση Ασήμι. Δεν περιμέναμε την επίλυση του προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων από τρίτους. Σε οικόπεδο 32 στρεμμάτων που αγοράσαμε με χρήματα των αιρετών δημοτικών και τοπικών συμβούλων καθώς και συμπατριωτών μας, κατασκευάζουμε μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων στη θέση Ασήμι. Η λειτουργία της μονάδας θα καλύπτει όλες τις προϋποθέσεις που επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Νομοθεσία. Η προμήθεια του απαιτούμενου εξοπλισμού για τη λειτουργία της μονάδας, θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2019.

Τοποθετήσαμε δύο (2) συστήματα υπόγειων κάδων απορριμμάτων στο Γύθειο που αντιστοιχούν στη χωρητικότητα 28 κοινών κάδων. Έχουν ήδη ανατεθεί άλλοι 4 για το Γύθειο και άλλοι 4 για την Αρεόπολη και έχει προγραμματιστεί η αγορά άλλων 27 που θα καλύψουν πλήρως τις ανάγκες της πόλης του Γυθείου αλλά και του υπόλοιπου Δήμου. Με την ενέργεια αυτή πετυχαίνουμε οικονομία στην αποκομιδή των απορριμμάτων και αισθητική αναβάθμιση της περιοχής.

Δεσμευτήκαμε το 2010 ότι ο νέος Δήμος θα είναι όλος καθαρός από την πρώτη ημέρα της νέας Δημοτικής Αρχής και το κάναμε πράξη

Χωρίς καθαριότητα δεν αναπτύσσεται ένας τόπος,

όσες φυσικές ομορφιές και αν διαθέτει