Με όραμα και σχέδιο γράφεται η σύγχρονη ιστορία της Μάνης…

Με όραμα και σχέδιο γράφεται η σύγχρονη ιστορία της Μάνης…

Με μεγάλη παρουσία κόσμου που σάλπισε το μήνυμα της μεγάλης ΝΙΚΗΣ από την 1η Κυριακή στις 26 Μαΐου έκλεισε την προεκλογική της εκστρατεία η παράταξη «Mανιάτικος Προοδευτικός Συνδυασμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α», με την κεντρική πολιτική ομιλία του Δημάρχου και εκ νέου υποψηφίου Πέτρου N. Ανδρεάκου στο Γύθειο.

Η βραδιά άνοιξε με μία ευχάριστη έκπληξη… δύο νέα παιδιά, που ψηφίζουν για πρώτη φορά, προσφώνησαν την κεντρική ομιλία του Πέτρου Ανδρεάκου, θέλοντας να στείλουν ένα μήνυμα για τη Μάνη του αύριο, για τη Μάνη που και αυτά έχουν οραματιστεί  «Είδα τον τόπο μου να αλλάζει και να εξελίσσεται… Θέλω ένα τόπο λειτουργικό και φιλικό για όλους…».

Εμφανώς συγκινημένος ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης έλαβε το λόγο, ευχαρίστησε από τα βάθη της ψυχής του τους παρευρισκόμενους για τη συγκλονιστική τους παρουσία, ανέφερε ότι θεωρεί ιδιαίτερη τιμή την εμπιστοσύνη που του δείχνει η νέα γενιά και ευχήθηκε να ευοδωθούν τα όνειρά τους.

Ο Πέτρος Ανδρεάκος, μίλησε από τα βάθη της ψυχής του και ανέφερε χαρακτηριστικά «Θέλω να ξέρετε ότι την εμπιστοσύνη και την πίστη που δείχνετε στο πρόσωπό μου δεν θα την προδώσω ποτέ!.. Υπάρχει μεταξύ μας μια σπάνια και πολύ δυνατή σχέση εκτίμησης και αγάπης…».


Στη τελευταία προεκλογική ομιλία του, ο Δήμαρχος δεν έκανε αναλυτικό απολογισμό του μεγάλου έργου της δημοτικής αρχής, αλλά αναφέρθηκε επιγραμματικά σε αυτό και προέτρεψε τους ακροατές να κρατήσουν όλοι το πρόγραμμα, να το διαβάσουν και να το φυλάξουν, δίνοντάς τους έτσι την ευχέρεια να παρακολουθούν και να επιβεβαιώνουν τη συνέπεια λόγων και έργων. Έδωσε ιδιαίτερο βάρος στο προγραμματισμό της νέας δημοτικής περιόδου με αναφορές στο μεγάλο έργο της ανάπλασης της χερσαίας ζώνης λιμένα, στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος, στο νέο μεγάλο κλειστό γυμναστήριο που θα φτιαχτεί στο Γύθειο, στη μετεξέλιξη του σημερινού Λυκείου Γυθείου σε μουσείο, στην ανακαίνιση του πνευματικού κέντρου, στην αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος, στην ανάπλαση του χώρου του παλαιού γηπέδου και τη δημιουργία χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων αλλά και στη βελτίωση της προσβασιμότητας στη πάνω πόλη του Γυθείου αναβαθμίζοντας πλήρως τη περιοχή.

Στη συνέχεια, ενημέρωσε για τους λόγους που έχουν καθυστερήσει να υλοποιηθούν τα συνεχιζόμενα έργα από το 2017 και το 2018, λέγοντας ότι οι καταγγελίες από τους «γνωστούς αγνώστους» που κατατέθηκαν για όλα τα έργα έπεσαν στο κενό και οι ελέγχουσες αρχές δικαίωσαν τη δημοτική αρχή.  Αναφέρθηκε στην άτεχνη προσπάθεια των αντίπαλων συνδυασμών να μας αντιγράψουν δίνοντας σχετικό παράδειγμα και εξήγησε επιγραμματικά την αοριστία και τη φτώχεια σε ιδέες που υπάρχουν στα προγράμματα των αντίπαλων συνδυασμών. 

«Απαντάμε και λογοδοτούμε μόνο σε εσάς, που η εμπιστοσύνη σας, μας δίνει την εντολή να συνεχίσουμε.. πατάμε όπως και εσείς γερά στη γη και ξέρουμε να χτίζουμε το αύριο με θεμέλιο τη γνώση, τη σύνεση, τη σωστή στόχευση, το σωστό προσανατολισμό…»

Ο Πέτρος Ανδρεάκος δήλωσε βέβαιος για τη νίκη στις εκλογές της 26ης Μαΐου και τόνισε ότι «θα φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης σας και του τόπου μας… να γράψουμε μαζί και πάλι νέες σελίδες… για τη Μάνη της Ευημερίας».

Στο κλείσιμο της ομιλίας του, κάλεσε στην εξέδρα όλους τους υποψήφιους του Δημοτικού Συνδυασμού και των συνδυασμών των τοπικών διαμερισμάτων και παρουσίασε την ομάδα νίκης. Οι υποψήφιοι απευθύνθηκαν στο κοινό με σύντομο χαιρετισμό δείχνοντας το ενιαίο αγωνιστικό πνεύμα που διακατέχει όλο το συνδυασμό.

Επευφημούμενοι από το κοινό, ο Δήμαρχος και όλα τα μέλη του συνδυασμού στάθηκαν μπροστά στο λαό της Μάνης και τον διαβεβαίωσαν ότι θα τον οδηγήσουν ΜΠΡΟΣΤΑ για μια ακόμη τετραετία!

«Πάμε μαζί για τη Νίκη!»

Μαζί πετύχαμε πολλά… μαζί συνεχίζουμε!