Παρουσιάζουμε τα σημαντικότερα έργα που επιλέξαμε να

εκτελέσουμε στη Δημοτική Ενότητα Οιτύλου

για την ανάπτυξή της

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΩΝ ΜΕΤΩΠΩΝ

Ν. ΟΙΤΥΛΟ

Ολοκλήρωση της ανάπλασης της παραλίας και η κατασκευή των αποχετευτικών δικτύων με μεταφορά των λυμάτων στο βιολογικό Γυθείου.

ΚΑΡΑΒΟΣΤΑΣΙ

Επαναχάραξη του αιγιαλού στην παραλία δημιουργώντας ζώνη παραλίας με τα συνοδά έργα και κατασκευή αποχετευτικού δικτύου για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

ΛΙΜΕΝΙ

Κατασκευή νέας πρόσβασης εκτός οικισμού προς την πλωτή εξέδρα και τους χώρους εξυπηρέτησης λουόμενων, που συμβάλλει στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση του ιστορικού οικισμού Λιμενίου και την αύξηση της επισκεψιμότητάς του.

ΜΕΖΑΠΟΣ

Κατασκευή γλίστρας για την εξυπηρέτηση σκαφών και την παράλληλη προστασία του κάθετου ανάγλυφου του εδάφους που σήμερα διαβρώνεται από τη θάλασσα.

ΓΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ

Επαναφορά της σχετικής έγκρισης για τη δημιουργία μώλου – γλίστρας

ΟΔΟΠΟΙΙΑ

ΔΡΟΜΟΣ ΑΠΟ ΔΙΠΟΡΟ ΑΝΩ ΜΠΟΥΛΑΡΙΩΝ – ΠΕΠΟ – ΛΙΟΝΤΑΚΙ – ΜΟΥΝΤΑΝΙΣΤΙΚΑ – ΑΛΙΚΑ:

Ένα σημαντικό αναπτυξιακό έργο είναι η κατασκευή νέου δρόμου στο τμήμα ΔίποροΠέπο μήκους 1800 μέτρων και η συντήρηση του δρόμου Πέπο – Λιοντάκι – Μουντανίστικα – Άλικα. Το έργο αυτό θεωρούμε ότι εκτός από τη μείωση της απόστασης για την πρόσβαση των 3 οικισμών Πέπο, Λιοντάκι, Μουντανίστικα θα συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη της Μέσα Μάνης.

ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ – ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΡΕΟΠΟΛΗΣ

Αντικατάσταση κουφωμάτων στο κτίριο του Γυμνασίου – Λυκείου Αρεόπολης (έχει υποβληθεί στο πρόγραμμα LEADER)

 

ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΟΙΤΥΛΟΥ

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΒΑΘΕΙΑΣ

Ιδιαίτερα σημαντική κρίνεται η ανάπλαση της Βάθειας. Η Βάθεια είναι ένας παραδοσιακός οχυρός οικισμός έκτασης μόλις 17,5 στρεμμάτων που αποτελεί την επιτομή της μανιάτικης αρχιτεκτονικής. Για αυτό το λόγο έχουμε ολοκληρωμένη και πλήρως αδειοδοτημένη μελέτη, προκειμένου να υλοποιηθεί άμεσα στη νέα μας θητεία η ανάπλαση του οικισμού.

ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΟΙΚΙΣΜΩΝ

Η Δ.Ε Οιτύλου έχει 67 παραδοσιακούς οικισμούς και για το λόγο αυτό απαιτούνται αρκετές ακόμα αναπλάσεις με παραδοσιακά λιθόστρωτα.

ΚΤΙΡΙΟ ΠΑΛΑΙΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ

Ένα ακόμα σημαντικό έργο για την κοινότητα Πύργου Διρού είναι η αγορά από το Δήμο, των 9/12 υπολειπόμενων μεριδίων ιδιοκτησίας του κτιρίου του παλαιού συνεταιρισμού που βρίσκεται απέναντι από την κεντρική πλατεία του Πύργου Διρού, μετά από τη δωρεά 3/12 που έγινε στο Δήμο μας.

ΛΟΙΠA EΡΓΑ

Στα υπολειπόμενα χωριά της Δ.Ε. Οιτύλου θα συνεχιστούν, σύμφωνα με τις προτάσεις των προέδρων και των κοινοτικών συμβουλίων, έργα οδοποιίας, αναπλάσεων, παιδικών χαρών, αθλητικών υποδομών, ύδρευσης, τοποθέτησης σε αρκετά σημεία βυθιζόμενων κάδων με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων αλλά και την προσέλκυση νέων επισκεπτών.